Esküvői fotózás

Egy esküvő megismételhetetlen, és szeretnénk a legszebb pillanatainkat viszontlátni még évek múltán is. Az esküvői fotózás a fotós részéről a legnagyobb felelősség, hiszen nincs második esély.

De az ifjú párnak is nagyon át kell gondolnia, hogy milyen fotóst választ az esküvői fotózás lebonyolítására, hiszen láttunk már olyan esetet is, amikor egyetlen kép sem érkezett vissza a párhoz életük legszebb napjáról.

Érdemes pár dolgot letisztázni magunkban, illetve leendő fotósunkkal, mielőtt meghozzuk ezt a fontos döntést:

1. Milyen HITELES referenciái vannak?
Nem olyan profi képek, amik esetleg egy fotós oktatáson készültek profi modellekkel, és referenciaként a honlapon szerepelnek, hanem valódi párok valódi esküvői sorozatait kell megnézni a jó döntéshez.

2. Milyen technikai felszereléssel dolgozik? Tükrözik az árak a felszerelés minőségét?
Akár Hamilton is vezethet Trabantot, nem fog gyorsulási versenyt nyerni. Bizonyos technikai szint alatt a legjobb fotós is komoly korlátokkal szembesül.

3. Biztonságban lesznek a képeim?
A memóriakártyák sérüléseiből adódó adatvesztések gyakoribbak, mint gondolnánk. Gondolj bele, neked sérült már meg PEN Drive-od például?
A fotós felelősségteljesen gondoskodik a képeid biztonságáról az átadás végéig?

4. Mennyi idő az utómunka?
A digitális utómunka minden fotózás velejárója. De sok fotós hónapokig elhúzza, mire megkapjátok a képeket. Mindegy, hogy műterem, stúdió vagy külső helyszín.
Győződj meg róla, hogy a választott fényképész milyen határidőket GARANTÁL a képek átadására!

 

Forrás: kartfoto.hu, 2020-10-28 10:53